Påskkort

Skicka digitala påskkort med en fin hälsning. Vi bjuder på många fina påskbilder gratis. Du hittar säkerligen ett kort som du gillar lite extra.

Påsken är en högtid som ligger svenska folket varmt om hjärtat. Det är en tid för familj och vänner att vara tillsammans och äta god mat med trevlig sällskap. Traditionen att skicka hälsningar i form av påskkort med söta påskbilder är en tradition som har uppskattas i många år.

Hur firas påsken?
Egentligen håller påskfirandet på en hel vecka, och avslutas gärna med en härlig lunch på söndagen. Ägg ska målas och lammsteken förberedas. Påskkärringarna klär ut sig och besöker grannarna. Både påskris och tulpaner är vanliga dekorationer runt om i hemmen. Många av dessa traditioner återspeglas på påskkorten och påskbilderna.

Varför skicka påskkort?
Det är viktigt att visa folk att du tänker på dem. Speciellt under högtider som lägger fokus på familjen. Vilket påsken gör riktigt ordentligt. Påskkorten har vackra motiv som lyfter upp. De har en mening för både unga och gamla. Budskapet är soligt, det är trots allt vårtider.

Att skicka påskkort är en fin tradition. Idag kan du göra det digitalt. Snabbt och effektivt men med samma varma hälsning inkluderad. Alla tycker om att bli ihågkomna. Vad är bättre än att ge påskkort med fina påskbilder till nära och kära.

Visste du att i början tillverkades påskkorten främst i Tyskland och påskharen var ofta förekommande i motiven, detta är något som ändras när Sverige började producera egen påskkort i senare tid. Glad Påsk.