Midsommarkort

Vackra midsommarkort som du kan skicka till dina nära och kära. Önska en glad midsommar tillsammans med en personlig hälsning. Alla uppskattar att få ett personligt skrivet midsommarkort med motiv som t.ex. blommor och en varm svensk sommar.

Traditionell midsommar Traditionell midsommar
Tomten firar midsommar Tomten firar midsommar
Sommar Sommar
Glad midsommar Glad midsommar
Blommor Blommor
Retro midsommarkort Retro midsommarkort
Midsommar vykort Midsommar vykort

Varför firar vi Midsommar?
Vi har en hel del högtider i Sverige. En av de allra mest uppskattade är midsommar. Oavsett om man firar med dans och nubbe eller lugnt tillsammans med vänner och familj, har vi alla en relation till den. Ursprungligen var midsommar faktiskt en kyrklig högtid, ägnad Johannes Döparen, vars dag var just den 24 juni.

Numera har det bibliska kommit i skymundan vad gäller midsommar. På midsommarkort ser man istället vita björkar och gröna ängar. Midsommaren förknippas med svenskhet och magi. Troll och älvor som dansar i den ljusa sommarnatten.

Hur firas högtiden?
Midsommar är en av de stora högtiderna. Alla kan vi sjunga ”Små grodorna”. Och vem vill missa sillen, färskpotatisen och årets första jordgubbar? Att gå ut och plocka sju sorters blommor för att drömma om sin tillkommande är en kvarleva från gamla tider. Fira högtiden med att skicka ett midsommarkort och en värmande hälsning.