Frågor och Svar


Högtider 2019
14 feb Alla hjärtans dag
21 april Påskdagen
26 maj Mors dag
6 juni Sveriges nationaldag
9 juni Pingstdagen
22 juni Midsommardagen
2 nov Alla helgons dag
10 nov Fars dag
13 dec Lucia
24 dec Julafton
31 dec Nyårsafton

Följ oss på Facebook

Hur fungerar denna vykort tjänst?
Efter att ni har klickat "Skicka kort" knappen, så kommer mottagaren få ett mail (till det angivna mailet) där det står att det finns ett vykort att hämta. Mottagaren klickar därefter på vykortlänken i mailet för att ta sig till sidan med det lagrade vykortet/meddelandet som ni skapat. Vykortet lagras i 10 dagar i databasen, sedan raderas den tillsammans med de angivna uppgifterna.

Hur skickar jag ett vykort?
  1. Välj ett vykort genom att klicka på det.
  2. Skriv in dina uppgifter och mottagarens uppgifter.
  3. Klicka på "Titta och Skicka", om att allt är ifyllt korrekt då skickas ni till nästa sida.
  4. Klicka på "Skicka kort" för att skicka vykortet. Nu ska ni ha fått en bekräftelse direkt på sidan med ett "Tack!".

Hur snabbt når mitt vykort mottagaren?
Det går vanligtvis efter några sekunder eller minuter.

Mitt vykort har inte nått mottagaren, varför?
Det kan bero på flera orsaker, detta är några vanliga problem:
  1. Skräppost. Mottagaren har fått ett meddelande att det finns ett vykort att hämta, men det har fastnat i skräppost filtret för mailklienten. En lösning kan vara att be mottagaren kolla skräppost mappen.
  2. Hög belastning. Tillfälligt hög belastning på webbservern, många är inne och försöker skicka vykort samtidigt. En lösning är att skicka vykortet vid ett senare tillfälle.
  3. Brandvägg. Ni sitter bakom en brandvägg t.ex. på arbetet. Brandväggen kan ibland hindra att mail skickas via nätet med denna tjänst. En lösning kan vara att skicka från hemdatorn eller utan jobbnätverket.
  4. Vykorten lagras i 10 dagar, därefter raderas den.
  5. Länkproblem i mottagarens mailklient. En del e-post klienter spärrar möjligheten att klicka på länkar i mail. En lösning är att mottagaren kopierar länken till vykortet (ctrl+c för Windows och cmd+c för Mac) och klistrar in (ctrl+v för Windows och cmd+v för Mac) i en webbläsare.

Varför lagras vykorten i 10 dagar?
Detta görs att frigöra diskutrymme för användare som vill skicka fler glada hälsningar med vykort.

Varför är denna tjänst gratis?
Jag har länge varit förtjust i grafik, webbdesign, foto och det som kan uträttas tillsammans med smart teknik. Tycker om skapandet och och se hur man själv kan skapa och komponera vykort. För att täcka en bit av kostnaderna för arbetstiden, domän och webbhotell är sajten reklamfinansierad.

Varför skicka vykort digitalt?
Att skicka vykort med posten tar tid, energi och kostar ofta en slant. Som tur finns det ett alternativ som är gratis, miljövänligt och som dessutom når sina mottagare omedelbart.

Om GratisVykort.com
Gratisvykort.com erbjuder dig att skicka vykort gratis med tanken att göra det enkelt för användarna. Detta är ett väldigt snabbt, miljövänligt och smart sätt att skicka en hälsning till vänner, familj eller bekanta.

Sajten är skapad med omsorg, en hel del tid och energi. Min stora intresse för illustrationer och vackra vykort gjorde att jag skapade en plats där man kan skicka snygga vykort. Maila mig gärna till (info at gratisvykort.com) och låt mig veta vad ni tycker om sajten och vad som kan eventuellt förbättras. Jag hoppas att ni gillar denna vykortstjänst, mycket nöje!